Workshops fotografie & nabewerking

Ik bied als fotograaf verschillende workshops fotografie en nabewerking (lightroom & photoshop) op privé basis aan. Al het begin is moeilijk, maar goede hulp kan je ontwikkeling in een stroomversnelling brengen. Ik heb als fotograaf niet alleen een passie voor fotograferen, maar ook voor het overdragen van kennis. Heldere taal, rustig en begrijpelijk opgebouwd is de manier waarop ik te werk ga. Ben jij iemand die zich graag meer wilt verdiepen in fotografie of nabewerking, dan ben je bij mij aan het juist adres. Samen gaan we ervoor zorgen dat al jouw vragen beantwoord worden. Klik op het onderwerp hieronder voor meer informatie.

Fotograaf Andries Kooijman in zijn studio

De workshops worden verzorgd door fotograaf en ervaren docent Andries Kooijman. Ik ben parttime actief als professioneel fotograaf. Daarnaast sta ik fulltime voor de klas als HBO docent aan de Business, IT & Management opleiding van Inholland Alkmaar. Naast mijn baan als docent in het onderwijs ben ik ook al meer dan 10 jaar actief als rijkserkend docent Aikido. Waarbij ik wekelijks trainingen verzorg aan oudere jeugd en volwassenen.  Deze enorme ervaring zorgt ervoor dat jij gegarandeerd een kwalitatief goede workshop kan verwachten. Als ik je ga helpen, dan weet je zeker dat je een enthousiaste docent krijgt die er alles aan doet om jou zoveel mogelijk bij te brengen.

Basis camera en fotografie

In de workshop basis fotografie en cameratechniek ga je leren hoe een camera werkt en denkt. Een goede mix van theorie en praktijk maakt dat je een vliegende start maakt met je fotografie hobby. Geen saaie en ingewikkelde technische verhalen die al in je handleiding staan.  Je krijgt van mij informatie over je camera waar jij echt wat aan hebt om creatief te groeien als fotograaf. Fotografeer je al enige tijd en heb je het gevoel vast te zitten. Dan kan dit ook een inspirerende workshop zijn.

Wat gaan we doen?

Studio- & Modelfotografie

In de workshop studio- en modelfotografie ga je leren hoe je mensen interessant op de foto vastlegt. Of je nu met modelfotografie wilt starten of je studiofotografie naar een hoger niveau wilt tillen. Je gaat leren hoe je licht kunt beïnvloeden naar jouw smaak. Verder ga je meer leren over: sprekende portretten, coachen van je model, natuurlijk licht, gebruik van flitslicht. Plus nog heel veel meer. Uiteraard helemaal afgestemd op jouw niveau en behoeftes.

Vertel mij meer

“Na 1 ochtend met Andries waren al mijn vragen beantwoord en snap ik mijn camera zoveel beter. Dat was niet gelukt tijdens een andere cursus van 6 avonden. Geweldig dus!!”

Inge- basis camera

“Andries is een uitstekende docent die helder en rustig uitlegt. Goed voorbereid en stap voor stap heeft hij ons meegenomen in de basisbeginselen van Lightroom.”

Henri - lightroom cursus

“Ik gebruikte al photoshop, maar ik kreeg vaak niet voor elkaar wat ik wilde. Dankzij Andries snap ik de basis nu veel beter. Ik ging naar huis met heel veel tips en ideeën!”

Peter – photoshop cursus

“Een intensieve workshop waarin ik veel geleerd heb over creatief licht in de studio en een efficiënte workflow na de shoot. Het was de 4 uur reizen meer dan waard!”

Mariella - studio & model

Lightroom

Kracht van lightroom

Leer tijdens deze workshop hoe je met lightroom je foto’s bewerkt. Leg een grondige basis om snel en consistent je foto’s te leren selecteren en bewerken. Van het beheren van je foto’s tot aan het printen en exporteren voor internet. De training wordt zowel in groeps als individuele vorm aangeboden.

Leer mij lightroom

Photoshop

Leer tijdens deze workshop wat je allemaal kunt met photoshop. Geschikt voor fotografen die al met lightroom werken en het bewerken naar een hoger niveau willen tillen. Maar ook geschikt voor mensen die de basis van photoshop willen leren om hun eigen foto’s te bewerken. De onderwerpen die aan bod komen, hangen af van jouw behoeftes. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: meerdere foto’s samenvoegen, retoucheren van mensen, zwart-wit en werken met kleurtonen.

Leer mij photoshop