Review fotoalbum Saal Digital – Professional Line

Vandaag de dag leven onze foto’s vooral op schermpjes. We zetten ze op onze computer of telefoon en we delen ze online op facebook, instagram, etc. Super handig om ze altijd bij je te hebben natuurlijk, maar je foto’s in print zien blijft toch iets magisch hebben. Je foto’s komen nog meer tot leven en zien er vaak nog mooier uit dan op een gemiddeld scherm. 

Profesional Line fotoboek

Saal digital bood mij de mogelijkheid als fotograaf een fotoboek te laten afdrukken met mijn eigen werk. Uiteraard had ik daar natuurlijk interesse in. Je foto’s verzameld in een luxe album is iets waar iedere fotograaf blij van wordt. Ik was dan ook heel benieuwd hoe goed ze om konden gaan met de kleurrijke beelden die ik maak. Zou dit een album kunnen zijn wat ik ook voor klanten kan aanbieden?

Disclaimer: de video geeft 100% mijn eigen mening weer. Saal heeft op geen enkele manier gestuurd in de review. Ze verwachten uitsluitend eerlijke feedback van de fotografen die hun producten reviewen.

Tips voor zelf een fotoalbum maken

Kan je niet wachten om na deze video zelf een album te maken, dan heb ik nog een paar handige tips voor je.

  • Zorg voor je foto’s van goede kwaliteit en hoge resolutie zijn. Matige foto’s leveren altijd een matig fotoboek op.
  • Probeer per pagina kleuren te laten matchen. Net als bij kleding wil je niet dat kleuren gaan vloeken.
  • Denk na welk verhaal jij wilt vertellen met je fotoboek. Dat kan een tijdreis zijn van je vakantie, maar het kunnen ook meerdere foto’s over 1 onderwerp zijn.
  • Wees kritisch in welke foto’s je opneemt in je album. Probeer herhaling te voorkomen van foto’s van hetzelfde onderwerp. Voegt die tweede foto echt wat toe of zou je niet liever wat anders willen laten zien? Je album wordt mogelijk saaier en uiteraard ook duurder bij meer pagina’s.
  • Vertrouw op de kracht van eenvoud; je wilt de aandacht naar je foto’s laten gaan en niet naar talloze versieringen eromheen
  • Maak gebruik van verschillende pagina lay-outs voor een speels effect. Vul de ene keer een pagina compleet met een foto. Kies voor een pagina daarnaast voor een mooie collage van kleinere foto’s. Hou bij het kiezen van je lay-out ook bovenstaande tips in gedachte!

Hopelijk gaan deze tips jou helpen een mooi album te maken. Wil je dit liever laten doen, dan mag je altijd contact opnemen. Dan kijken we samen hoe we voor jou een mooi fotoboek kunnen maken.

Saal digital fotoalbum review door Anko Fotografie