Praktische tips: Hoe bereid ik me voor op een boudoir shoot?

Speel jij met het idee een boudoir shoot te doen of heb je net jouw eerste glamour shoot geboekt? In deze blog deel ik een aantal tips om je te helpen bij de voorbereiding.

Wat is een boudoir of glamour shoot?

Bij boudoir of glamour fotografie draait het om vrouwelijkheid. Waar bij boudoir vaak gebruik wordt gemaakt van natuurlijk en zacht licht gaat het bij glamour een beetje richting ‘Hollywood’. Centraal sta jij, als vrouw, vaak in mooie lingerie. Het resultaat: stijlvolle sexy foto’s.

Styling

Wat wil je aan tijdens je shoot? Ga eens bij jezelf na in welke kleding jij je supermooi en aantrekkelijk voelt. Misschien heb je wel iets moois zien hangen in de etalage bij de Hunkemöller, of bij die ene webshop. Dit is het perfecte moment om te shoppen! Het gaat bij de shoot om jou, dit is jouw moment om te stralen. En daarvoor mag je jezelf best een beetje verwennen met mooie lingerie. Voor de foto’s werkt het vaak heel mooi om een sexy setje te combineren met een mooie kimono of satijnen badjas. Kijk ook eens op Pinterest voor inspiratie!

Make-up & haar

Behalve styling speelt ook make-up en haarstyling een belangrijke rol. Sommige vrouwen zijn hier zelf ontzettend goed in en doen dit graag zelf. Er zijn ook veel vrouwen die normaal gesproken weinig make-up dragen. Of je het nu zelf doet of niet, dit is het moment waarop je best mag uitpakken. Je wilt er tenslotte niet alledaags uitzien tijdens jouw fotosessie. Goede make-up en fantastisch haar doen een hoop voor je zelfvertrouwen. Dat ga je zeker terugzien in de foto’s. En, eerlijk is eerlijk, het is best lekker om je eens te laten verwennen door een professionele visagist. Ik werk samen met Sabrina, een ervaren visagist en haarstylist, die je graag helpt met het realiseren van jouw droomshoot.

Inspiratie

Wat voor foto’s zou JIJ willen hebben? Denk niet aan wat anderen ervan zouden vinden. Je doet deze shoot in de eerste plaats voor jezelf. Niemand verplicht je om jouw foto’s met anderen te delen. Zoek op internet naar voorbeelden van wat je mooi vindt. Jij bepaalt de look en feel van jouw shoot! Met voorbeeldfoto’s kun je eenvoudig je ideeën en wensen laten zien aan je fotograaf.

De dag van de shoot

Dan is eindelijk de dag van de shoot aangebroken. Heb je er zin in? Het is misschien een beetje spannend, maar dat is normaal. De fotograaf zal er alles aan doen om je op je gemak te laten voelen. En voel je je ergens niet goed bij? Geef het dan aan, dit is jouw shoot!

Zorg ervoor dat je losse kleding draagt op de dag van de shoot. Een strakke jeans laat een afdruk achter in je huid. Hetzelfde geldt voor sokken of strakke bh-bandjes. Een goede fotograaf kan dat netjes wegwerken, maar voorkomen is beter dan genezen.

Als je meerdere setjes meeneemt krijg je meer variatie in je foto’s. Zo haal je echt alles uit je shoot. Denk behalve aan lingerie ook aan sierraden, mooie hold-up kousen en misschien wel een mooi colbert of het overhemd van je vriend…

Tenslotte raad ik je aan een badjas mee te nemen. Zo blijf je lekker warm tussen de sets door.

Nog even op een rijtje

  • Zorg voor mooie styling waarin jij je sexy en vrouwelijk voelt
  • Goede make-up en haarstyling zorgen ervoor dat jij je een echte ‘lady’ voelt
  • Met voorbeeldfoto’s kan je aan de fotograaf (en visagist) laten zien wat je mooi vindt
  • Jij staat centraal tijdens de shoot. Voel je je ergens niet prettig bij? Geef dat aan, er zijn nog altijd genoeg andere dingen om te doen
  • Door losse kleding te dragen voorkom je afdrukken in je huid van de kleding
  • Een badjas houd je warm (en bedekt) tijdens het wisselen van de sets

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd geworden wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk hier de voorbeeldjes van vrouwen die je zijn voorgegaan. Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, of wil je direct jouw shoot boeken? Neem dan vrijblijvend contact op.