Photoshop action: 1 minuut retouch

Als fotograaf willen we natuurlijk het liefst zoveel mogelijk fotograferen. Snel je foto’s kunnen bewerken met een goed resultaat is iets waar iedere fotograaf profijt van heeft. Speciaal voor het retouchen van portretten heb ik een speciale Photoshop action ontwikkeld. In onderstaande Youtube video laat ik zien hoe je die action kan gebruiken. In ongeveer 1 minuut kan ook jij straks ieder portret van een goede retouch voorzien. De action zelf is geheel gratis te downloaden onderaan deze blog!

Belang goede retouch

Je vraagt je wellicht af waarom je überhaupt je foto’s wilt retouchen. De reden is eigenlijk heel simpel, we nemen iemand anders waar op een foto dan in het echt. In het echt heb je contact met iemand. Je bent vooral gefocust op de persoon en niet op allerlei details in iemands gezicht. Ons brein filtert als het ware allerlei “onvolkomenheden” weg in iemands gezicht. Met een foto is dat een compleet ander verhaal. Een foto bekijk je met aandacht en plots gaan je allerlei dingen opvallen in iemand gezicht die je normaal nooit zou waarnemen. Denk bijvoorbeeld aan plekjes en vlekjes op op de huid of de donkere kleur (wallen) onder iemands ogen. Met een goede retouch kan je deze “problemen” oplossen in iemands gezicht. Het resultaat is dat iemand op de foto weer als zichzelf eruit ziet. Want laten we eerlijk wezen, niemand wordt blij als ie een slechtere versie van zichzelf ziet. Dankzij de gratis action kan jij dit voortaan zo’n retouch in een flits voor elkaar krijgen. Je model blij en jij blij als fotograaf!

Youtube Photoshop tutorial

Gratis Photoshop action

Kan jij ook niet wachten om jouw foto’s te gaan retouchen? Wacht dan niet langer en download hieronder de gratis photoshop action. In de download vind je zowel de action zelf als een korte handleiding hoe je deze kan inladen in Photoshop. Heel veel retouch plezier!

Meer van deze video’s vind je op mijn Anko Fotografie YouTube kanaal.

Download

Wil je meer leren?

Ben je nog een beginner met Photoshop en wil je een goede basis leren? Of heb je het idee dat je nog veel meer uit Photoshop kan halen, maar weet je niet hoe? Speciaal voor jouw soort vragen bied ik ook workshops aan rondom Photoshop, Lightroom en fotografie. Deze workshops zijn 1-op-1 en helemaal op jouw vragen en wensen gericht. Zo volgen we een tempo wat bij jou past en zorgen we dat Photoshop steeds minder geheimen voor je heeft.