Naaktfotografie, een ode aan mooi bloot

Ben je wel eens in Rome geweest? Overal waar je kijkt zie je prachtige beelden van naakte mannen en vrouwen in allerlei houdingen. Het naakte lijf is al eeuwenlang een inspiratie voor kunstenaars. Een ode aan de menselijke schoonheid. Ook in de schilderkunst worden mannen én vrouwen op allerlei manieren vastgelegd in hun naaktheid. Tegenwoordig is het de artistieke rol van de fotografie om ons lichaam in al zijn schoonheid te tonen. Binnen het genre van artistieke naaktfotografie draait het om de puurheid, eenvoud en schoonheid van het menselijk lichaam in al zijn verscheidenheid. Heb jij wel eens overwogen om een naaktshoot te doen?

Yoga pose naakt fotoshoot fotograaf den helder

Het lichaam als modeverschijnsel

Net als kleding is ook ons lijf door de eeuwen heen aan mode onderhevig geweest. Een paar eeuwen geleden kon je het verschil zien tussen de rijke aristocraten en de arme bevolking: een dik en goed gevuld lijf gaf status en aanzien. Dat modebeeld zie je bijvoorbeeld terug in de schilderijen van Peter Paul Rubens, hij portretteerde weelderige vrouwen met volle vrouwelijke vormen. In de jaren ’70 kwam juist het lichaamstype ‘heroïne chique’ in de mode.

Fastforward naar vandaag, zien we nu een heel divers beeld aan populaire lichaamstypen. Je hebt groepen die een sportief lichaam nastreven en onderdeel zijn van de sportcommunity. Tegelijkertijd heb je een groep die voorkeur geeft aan meer houvast en rondingen. Je kunt vandaag zoveel met je lijf om je te onderscheiden, denk aan tattoo’s en piercings, maar ook cosmetische chirurgie of (gekleurde) kapsels. Het schoonheidsideaal verschilt enorm per groep en zo zijn er heel veel verschillende inspirerende boegbeelden.

Tattoo nude art fotoshoot jonge vrouw Noord Holland Alkmaar
Grote borsten volle curvy vrouw nude art naakt fotoshoot Heemskerk Noord Holland
Naaktfotografie Plussize vrouw zelfvertrouwen vergroten door nude art naakt of boudoir fotoshoot

Naaktfotografie en zelfacceptatie

Waarom zou je naaktfoto’s willen laten maken? Als fotograaf heb ik ontelbare keren gezien hoe een boudoir shoot of naakt fotoshoot een positief effect heeft gehad op iemands zelfbeeld. Het lijkt heel confronterend, je kunt je nergens meer achter verbergen en er staat een spotlight op je onzekerheid. Maar een fotoshoot is écht wat anders dan kritisch voor de spiegel staan in het felle licht van je badkamer. Als fotograaf gebruik ik het licht om je lichaam gracieus te toucheren met mooi, zacht licht. Dankzij de jaren poseerervaring weet ik hoe ik ieder lichaam mooi en classy op beeld krijg. Naaktfotografie is een ode aan je naakte lichaam en laat je mooiste kanten stralen.

Het blijft spannend, een fotoshoot. Bijna iedereen is zenuwachtig als ze de studio instappen, of dat nu naakt of in lingerie is. Maar zodra ik de eerste foto’s laat zien kunnen ze vaak amper geloven dat zij dat zijn. Het beeld wat ik van jou in mijn hoofd heb overtreft vaak je eigen verwachtingen. Dat is waar mooie stappen in zelfacceptatie gezet worden. Als fotograaf is dat wat mijn werk zo bijzonder maakt, jou dat laten ervaren tijdens een naakt fotoshoot in de studio.

Sportieve nude art naakt fotoshoot Den Helder Noord Holland
Naaktfotografie curvy plusszie vol model poseer tips nude art naakt fotoshoot
Naaktfotografie curves en billen vrouw met lang nude art naakt fotoshoot

Erotische fotografie

Naast artistieke naakt fotografie bestaat er ook nog zoiets als erotische fotografie. Een erotische fotoshoot gaat een stapje verder op gebied van sensualiteit. Waar het bij artistiek naakt vooral gaat over de schoonheid van jouw lijf, gaat het bij erotische fotografie over het omarmen van je seksuele kant. De nadruk ligt meer op sensualiteit, verleidelijkheid en de spanning die jouw seksualiteit met zich meebrengt. Een erotische fotoshoot kan prachtige sensuele beelden opleveren mits artistiek benaderd. De grens met porno wordt makkelijk overschreden als het artistieke element verdwijnt.

Erotische fotografie spannende pose tijdens de fotoshoot

Spannend en persoonlijk

Overweeg jij om een naakt een fotoshoot te doen na het lezen van deze blog? Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek. We maken een telefonische afspraak om kennis te maken en rustig jouw ideeën te bespreken. Klik hieronder voor meer informatie over de voorbereiding en prijzen van een naaktshoot bij Anko Fotografie