Je ideale baan krijgen

Je bent een man of vrouw die op zoek is naar een nieuwe baan. Misschien ben je toe aan een nieuwe uitdaging of zit je net tussen twee banen in. Zelf ben je overtuigd van je kwaliteiten en talenten. Hoe gaat je de nieuwe werkgever daarvan overtuigen? Een goede brief en een sterk CV en up-to-date linkedin helpen natuurlijk daarbij. Het blijven tegelijkertijd allemaal letters op papier. Ze lezen wat jij allemaal kan, maar wie ben jij nou als persoon? Die ontmoeten ze wel als ze mij uitnodigen, zal je wellicht denken. Maar ja, hoe word je uitgenodigd als er nog 100 mensen gesolliciteerd hebben. Waar er zeker 20 sterke brieven en CV’s tussen zaten.

Je kans en succes vergroten zit hem vooral je persoonlijkheid laten zien. Je hebt weinig foto’s van jezelf waar je echt leuk op staat. Dus pak je maar weer die foto die 5 jaar geleden is gemaakt. Toen je zo gezellig op het terras zat. Hoe erg is dat, want dat doen de meeste mensen toch? Dat klopt, de meeste mensen komen met verouderde foto’s die in hun vrije tijd zijn gemaakt. Je voelt hem misschien al aankomen….

Christa

Studente

Stefan

ZZP-er en model

Echt opvallen tussen alle anderen

Hier ligt dus de kans om gelijk boven de rest uit te steken! Als jij jezelf op een professionele manier weet te presenteren zien op je CV en linkedin. Dan loop je gelijk al mijlen voor op je concurrenten. De nieuwe werkgever krijgt een duidelijk beeld bij jouw persoonlijkheid. Maar hij ziet ook dat jij jezelf serieus neemt en investeert in je voorkomen. Plots ben je tot een kleine minderheid gaan behoren en zijn je kansen drastisch gestegen.

Wat maakt nu een sterk portret voor op een CV en linkedin? Een sterk portret laat twee dingen zien: toegankelijkheid en zelfvertrouwen. Je bent iemand die een open en sociale houding heeft en weet waar die het over heeft. Iemand met een uitstraling waar ze best mee in gesprek zouden willen gaan. Wat ze nieuwsgierig maakt naar de man of vrouw achter die eerste indruk.

Neem jij je carrière serieus en wil jij je kansen vergroten? Maak dan een afspraak voor een zakelijk portret!