Curvy vrouwen veranderen de wereld voor de camera

De laatste jaren kon je bijna niet om de hashtags #bodypositivity #plussize #curvymodel heen. Veel vrouwen herkennen zich niet in het lichaam dat de gemiddelde vrouw op een magazine cover heeft. Daar begint inmiddels wel langzaam aan verandering in te komen. Heel snel gaat dat nog niet. Je zou dan toch denken dat de ‘gemiddelde’ Nederlandse vrouw het heft stevig in eigen handen neemt en gewoon zelf zo’n boudoir- of glamourshoot doet. Dat laatste blijkt jammer genoeg nog (te) weinig het geval.

Plussize modellen

Veel vrouwen zien graag meer plussize en curvy lichaamstype op tv en in de magazines. Als je dan vraagt waarom ze niet zelf voor de camera stappen, dan volgt vaak een verhaal over onzekerheden. Er zit blijkbaar nog een flinke kloof tussen vinden dat vrouwen met jouw lichaamstype in de bladen moeten staan en zelf voor die camera stappen. Vroeger groeide ik op met de slogan ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Ik denk dat hier ook het geheim voor de echte verandering zit. We kunnen met z’n allen wachten op wat de (media) wereld om ons heen aanbiedt aan plussize en curvy modellen. Of vrouwen trekken het initiatief naar zich toe. We leven in een tijd van sociale media waarin we ongelooflijk veel mensen kunnen bereiken. Wil je laten zien dat alle vrouwen mooi zijn, begin dan eenvoudig bij jezelf. Stap voor die camera en pak je spotlight om te stralen. Moet je eens kijken hoeveel vrouwen je daarmee bereikt.

SEO tekst

Angelique

SEO tekst

Naline

Vrouwen inspireren elkaar

Jij kunt in ene een ambassadeur van de verandering worden die je graag wilt zien in de wereld. Met jouw stap inspireer je mogelijk weer andere vrouwen in jouw omgeving om hetzelfde te doen. Jij laat ze zien dat onzekerheden overwonnen kunnen worden. In ene laat je ze geloven dat als jij dat kan, zij dat misschien ook wel kunnen. Ik ben er van overtuigd dat het juist vrouwen zoals jij zijn, die andere vrouwen veel beter een goed gevoel over zichzelf kunnen bezorgen. Veel beter dan de top modellen in de fashion industrie. Want is dat uiteindelijk niet het doel van meer variatie in de media? Niet de variatie op zichzelf, maar een bijdrage leveren aan zelf acceptatie en persoonlijke happiness.

Help de wereld mooier maken

Begin eens bij jezelf, verbeter jouw wereld en daarna de wereld om je heen! Deze blog laat verschillende dames zien die hun curves durfden te tonen tijdens een fotoshoot. Ze variëren in alle mogelijke manieren in leeftijd (25-50+), kledingmaat (38-48) en lengte (1.60 -1.80). Zij inspireerden al andere vrouwen met hun foto’s. Wanneer kom jij dat doen voor mijn camera?