Meer leren over fotografie, nabewerking of flitslicht

Waar begin je als je écht wilt leren fotograferen? De eerste stap is vaak de aanschaf van een mooie camera. En dan kom je er al snel achter dat er veel meer bij komt kijken dan alleen die camera. Zoveel knopjes, zoveel instellingen. Je zou erin verdwalen! Ik maak je graag wegwijs in de wereld van fotografie. Met al ruim 10 jaar ervaring in het vak en ruime ervaring als docent help ik je aan een stevige basis waar je op verder kunt groeien. Dit doe ik met veel plezier in mijn prachtige fotostudio in Den Helder.

Docent en fotograaf Andries Kooijman

De cursussen worden verzorgd door fotograaf en ervaren docent Andries Kooijman. Ik ben parttime actief als professioneel fotograaf in Den Helder. Daarnaast sta ik fulltime voor de klas als HBO docent aan de Business, IT & Management opleiding van Inholland Alkmaar. Naast mijn baan als docent in het onderwijs ben ik ook al meer dan 10 jaar actief als rijkserkend docent Aikido. Waarbij ik wekelijks trainingen verzorg aan oudere jeugd en volwassenen.  Deze enorme ervaring zorgt ervoor dat jij gegarandeerd een kwalitatief goede workshop kan verwachten. Als ik je ga helpen, dan weet je zeker dat je een enthousiaste docent krijgt die er alles aan doet om jou zoveel mogelijk bij te brengen.

Cursus fotografie

Tijdens de cursus fotografie leer je hoe jouw camera denkt. Je leert waar de belangrijkste knopjes voor zijn en hoe je die kunt instellen om de beelden te maken die je voor je ziet. De cursus duurt 3 uur en bestaat uit een mix van theorie en praktijk in Den Helder. Na een korte uitleg gaan we op pad om het geleerde toe te passen. Je leert niet alleen wat je moet doen, maar vooral ook waarom je iets doet. Zo kun je in iedere situatie mooie foto’s maken. Fotografeer je al een tijdje en heb je het gevoel dat je vastzit? Ook dan kan dit de cursus zijn waarmee je jouw fotografie weer even een boost geeft.

VERTEL MIJ MEER
Fotografie workshops met Andries Kooijman
Boudoirshoot lingerie studio Den Helder zwart-wit foto

Cursus portretfotografie en studio

Tijdens de cursus studio- en portretfotografie leer je hoe je mooie foto’s maakt van mensen. Je krijgt tips over het coachen van je model, waar je op kunt letten qua expressie en pose. Daarnaast leer je hoe je licht kunt beïnvloeden om de foto’s te krijgen die jij mooi vindt. Behalve natuurlijk licht leer je ook werken met flitslampen. Deze cursus is helemaal afgestemd op jouw niveau. De cursus wordt gegeven in een mooie fotostudio in Den Helder.

VERTEL MIJ MEER

“Na 1 ochtend met Andries waren al mijn vragen beantwoord en snap ik mijn camera zoveel beter. Dat was niet gelukt tijdens een andere cursus fotografie van 6 avonden. Geweldig dus!!”

Inge- cursus fotografie

“Een intensieve cursus waarin ik veel geleerd heb over creatief licht in de studio en een efficiënte workflow na de shoot. De cursus portretfotografie en studio was de 4 uur reizen meer dan waard!”

Mariella - studio & portretfotografie

“Andries is een uitstekende docent die helder en rustig uitlegt. Goed voorbereid en stap voor stap heeft hij ons meegenomen in de basisbeginselen tijdens deze cursus Lightroom.”

Henri - cursus Lightroom

“Ik gebruikte al photoshop, maar ik kreeg vaak niet voor elkaar wat ik wilde. Dankzij Andries snap ik de basis nu veel beter. Ik ging met heel veel tips en ideeën naar huis na deze cursus Photoshop!”

Peter – cursus Photoshop

Cursus nabewerking in Lightroom – Photoshop

Cursus Lightroom en Photoshop in Noord Holland

In de cursus nabewerking ga je aan de gang met Lightroom en/of Photoshop. Je leert hoe je de beelden uit je camera stap voor stap bewerkt. Al het begin is moeilijk, maar zodra je de basis onder de knie hebt levert dit je zoveel plezier op! Hiermee kun je jouw foto’s naar een hoger niveau tillen en echt jouw eigen stijl ontwikkelen. Heb je al wat meer ervaring met Lightroom en/of Photoshop? Ook als gevorderde kun je bij mij terecht. Door de jaren heen heb ik heel veel (technische) kennis verzameld die ik graag (op een begrijpelijke manier) met je deel! De cursus Lightroom of Photoshop wordt gegeven in Den Helder.

LEER MIJ LIGHTROOM
LEER MIJ PHOTOSHOP

Neem de volgende stap

Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw fotografiecarrière? Je boekt een cursus fotografie, Lightroom of Photoshop al vanaf 299 euro bij Anko fotografie in Den Helder.