Fotografie cursus volgen bij Anko Fotografie in Den Helder

Waar begin je als je écht wilt leren fotograferen? De eerste stap is vaak de aanschaf van een mooie camera. En dan kom je er al snel achter dat er veel meer bij komt kijken dan alleen die camera. Zoveel knopjes, zoveel instellingen. Je zou erin verdwalen! Ik maak je graag wegwijs in de wereld van fotografie. Met al ruim 10 jaar ervaring in het vak en ruime ervaring als docent help ik je aan een stevige basis waar je op verder kunt groeien. Dit doe ik met veel plezier in mijn prachtige fotostudio in Den Helder.

Meer leren over fotografie, nabewerking of flitslicht

Als ik je ga helpen, weet je zeker dat je een enthousiaste docent krijgt die er alles aan doet om jou zoveel mogelijk bij te brengen. Waar wil je meer over leren? Ontdek de mogelijkheden voor een cursus fotografie in Den Helder.

Docent en fotograaf Andries Kooijman

Mijn naam is Andries Kooijman en ik maak je graag wegwijs in de wereld van fotografie. Met ruim 10 jaar ervaring in het vak heb ik een brede kennis waar je uit kunt putten. Daarnaast zit ook lesgeven echt in mijn dna. Ik ben bijvoorbeeld al meer dan 15 jaar rijkserkend docent Aikido (verdedigingskunst) en werk naast mijn fotografie als docent bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Dankzij die kennis en ervaring weet ik als geen ander wat jij nodig hebt om echt te begrijpen hoe het zit. Want weten is één ding, maar pas als je de theorie begrijpt én kunt toepassen ben je echt geholpen. En dan is in mijn ogen de workshop geslaagd.

Cursus fotografie beginners: Leer je camera begrijpen in 1 dag

Tijdens de cursus fotografie voor beginners leer je hoe jouw camera denkt. Je leert waar de belangrijkste knopjes voor zijn en hoe je die kunt instellen om de beelden te maken die je voor je ziet. De cursus duurt 3 uur en bestaat uit een mix van theorie en praktijk in Den Helder. Na een korte uitleg gaan we op pad om het geleerde toe te passen. Je leert niet alleen wat je moet doen, maar vooral ook waarom je iets doet. Zo kun je in iedere situatie mooie foto’s maken. Fotografeer je al een tijdje en heb je het gevoel dat je vastzit? Dit is de cursus waarmee je jouw fotografie ook weer even een boost kunt geven.

Fotografie workshops met Andries Kooijman
Boudoirshoot lingerie fotostudio Den Helder zwart-wit foto

Cursus Portretfotografie in de studio: Leer werken met flitsers, continulicht en modellen

In de cursus portretfotografie leer je hoe je mooie foto’s maakt van mensen. Hoe coach je een model, waar let je op qua expressie en pose? Naast het aansturen van model is er ook aandacht voor de techniek. Je leert hoe je licht kunt beïnvloeden om de foto’s te krijgen die jij mooi vindt. Dat kan met natuurlijk daglicht, flitslicht of continulicht. Deze cursus wordt helemaal afgestemd op jouw niveau. Wil je eerst de basics onder controle krijgen of ben je benieuwd hoe je uitgebreide sets kunt bouwen en uitlichten in de studio? Het kan allemaal vanuit de mooie fotostudio in Den Helder.

Klant reviews

“Na 1 ochtend met Andries waren al mijn vragen beantwoord en snap ik mijn camera zoveel beter. Dat was niet gelukt tijdens een andere cursus fotografie van 6 avonden. Geweldig dus!!” — Inge, hobby fotograaf

Aanrader!

“Een goed verzorgde cursus op maat! Of je nou beginner of professioneel bent! Andries kan het goed en rustig tot in de details uitleggen, zowel technisch als in jip en janneke taal! Prettig persoon om van te leren!” — Mauro, food fotograaf

Cursus Lightroom en Photoshop in Noord Holland

Cursus Lightroom: Zet de stap naar fotograferen in RAW of ontdek de eindeloze creatieve mogelijkheden

Een cursus nabewerking gaat verder dan een Lightroom tutorial die je op YouTube vindt. Hoe kun je slim je foto’s organiseren, selecteren en bewerken? Een goede workflow in Lightroom scheelt je honderden uren en verkleint de kans dat je foto’s kwijtraakt. Daarnaast zijn er ontzettend veel creatieve mogelijkheden binnen Lightroom. Niet alles valt via een Lightroom tutorial te leren, soms is het fijn als een ervaren fotograaf je meeneemt en met je kijkt wat er bij jouw fotografie past. Ik durf te wedden dat ik meer dan genoeg tips voor je heb waarvan je achteraf zegt: had ik dat maar eerder geweten!

Cursus Photoshop voor fotografen: Haal alles uit je nabewerking

Wat kun je met Photoshop als fotograaf? Een betere vraag is eigenlijk: wat kun je níét met Photoshop? Het is zo’n ongelofelijk uitgebreid programma, ontworpen voor een hele grote doelgroep beeldmakers in bredere zin. Als fotograaf hoef je gelukkig lang niet alles te weten en ik maak je graag wegwijs in deze ontzettend krachtige creatieve tool. Met Photoshop kun je je nabewerking echt naar the next level tillen. Deze workshop is dan ook voor fotografen die al een tijdje bezig zijn en in RAW fotograferen. Ook te combineren met de cursus Lightroom (Hoe kun je Lightroom en Photoshop naast elkaar gebruiken?) of de cursus Portretfotografie in de studio.

Cursus Lightroom en Photoshop in Noord Holland

Klant ervaringen

“Een intensieve cursus waarin ik veel geleerd heb over creatief licht in de studio en een efficiënte workflow na de shoot. De cursus portretfotografie en studio was de 4 uur reizen meer dan waard!” — Mariella, studio en portret fotografie

“Het was idd een perfecte workshop met een meer dan capabele instructeur! Geholpen door een mede vakvrouw als Joke als model en klankbord! Ik heb veel meer gekregen dan de “opfriscursus” waar ik voor kwam… vrijwel helemaal bijgepraat over het moderne “flitstijdperk” en zelfs nog wat mooie plaatjes geschoten. Andries super bedankt!!!” — Marc, portret fotograaf

Boudoir fotograaf Andries Kooijman in zijn fotostudio in Den Helder

Cursus op maat

Een hele of halve dag aan het werk met fotografie, nabewerking en alles wat erbij komt kijken? Ook dat kan bij Anko Fotografie in Den Helder! Tijdens een uitgebreide intake achterhalen we waar jouw leerbehoefte ligt en hoe we daar het beste vorm aan kunnen geven. Zo heb ik een productfotograaf mogen helpen met color management van begin tot eind, zodat hij zeker weet dat de kleuren van zijn foto’s kloppen. Een foodfotograaf zocht meer controle over lichtsetups op locatie, zodat hij de sfeer van restaurants kon laten doorschemeren in zijn food- en portretfoto’s. Een dame die de overstap wilde maken naar fotograferen in RAW kreeg in een dag een kickstart voor haar fotografie. Daarmee kreeg ook haar zelfvertrouwen als fotograaf een enorme boost. Wat is op dit moment jouw struikelblok? Ik help je er graag een stapje verder!

Neem de volgende stap

Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw fotografiecarrière? Je boekt een cursus fotografie, portret & studio, Lightroom of Photoshop al vanaf 299 euro bij Anko fotografie in Den Helder.