Cursus Portretfotografie in de studio: Leer werken met flitsers, continulicht en modellen

Weet je hoe jouw camera werkt en wil je graag mooie portretten leren maken? Dan is de cursus portretfotografie perfect voor jou. Je fotografeert al een tijdje en misschien zet je voor het eerst de stap om mensen te gaan fotograferen. Of je maakt al mooie portretten op locatie en wilt leren hoe je lampen voor portretfotografie kunt gebruiken. Studiofotografie kan soms een lastige stap zijn, naast camerabeheersing komt er ineens veel meer op je af: werken met flitslicht, camera instellingen, het coachen van je model, etc. Ik neem je stap voor stap mee in het proces tijdens deze fotografie cursus voor gevorderden. Je zult zien dat het na de cursus veel makkelijker gaat dan je in eerste instantie dacht!

Andries Kooijman Fotograaf in Den Helder - Julianadorp - Amsterdam en omstreken

Het was een perfecte workshop met een meer dan capabele instructeur! Geholpen door een mede vakvrouw als Joke als model en klankbord! Ik heb veel meer gekregen dan de “opfriscursus” waar ik voor kwam… vrijwel helemaal bijgepraat over het moderne “flitstijdperk” en zelfs nog wat mooie plaatjes geschoten. – Marc, hobby fotograaf

Fotografie cursus voor gevorderden

De cursus portretfotografie duurt 3 uur en vindt plaats in de fotostudio in Den Helder. Je leert werken met moderne en professionele flitsers en continulampen. Afhankelijk van jouw ervaring en leerbehoefte beginnen we met 1 lamp en kunnen we uitbreiden naar ingewikkeldere sets met meerdere lampen en gekleurd licht. Werk jij liever met daglicht of buiten op locatie? Dat kan ook! Ik pas deze workshop aan op jouw behoefte. Eén ding is zeker: je gaat echt zelf aan het werk. Als ervaren docent vind ik het belangrijk dat je niet alleen leert hoe je iets doet, maar vooral waarom je iets doet. Zo krijg je de tools in handen om na deze workshop jouw eigen stijl te ontwikkelen.

boudoir tattoos rode lingerie sensueel

Wat klanten schrijven

“Een intensieve cursus waarin ik veel geleerd heb over creatief licht in de studio en een efficiënte workflow na de shoot. De cursus portretfotografie en studio was de 4 uur reizen meer dan waard!” — Mariella

“Een goed verzorgde cursus op maat! Of je nou beginner of professioneel bent! Andries kan het goed en rustig tot in de details uitleggen, zowel technisch als in jip en janneke taal! Prettig persoon om van te leren!” — Mauro

Lichtbeheersing

299
  • 3 uur durend
  • Werken met flitsers in de studio
  • Aansturen van een model
  • Veel ruimte voor vragen
  • Optioneel: professioneel model (149 euro)

Dit leer je in de cursus portretfotografie in de studio

Welk objectief gebruik je voor portretfotografie? Hoe maak je een portret met zwarte achtergrond? Hoe gebruik je lampen voor portretfotografie? Wat is het verschil tussen een softbox vs. paraplu? Hoe creëer je met 1 lamp verschillende looks en hoe bouw je op naar meerdere flitsers? Waar vind je modellen en hoe coach je iemand voor een portret? Ik laat je zien waarom een lichtmeter je vriend kan zijn en hoe je creatief kunt werken in kleine (studio) ruimtes. Wil jij professioneel fotograaf worden? Deze cursus zit boordevol portretfotografie tips en trucs. Je gaat aan de slag met een model in de studio en door het zelf te ervaren word jij een betere portretfotograaf!

Flitslicht en creativiteit

Naast mijn passie voor fotografie ben ik ook een ervaren docent. Ik geef al meer dan 20 jaar les in Aikido, een Japanse verdedigingskunst, en werk als hbo-docent bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Ik deel graag mijn kennis over portretfotografie, zodat jij de vrijheid hebt om zelf creatief aan de gang te gaan met flitslicht. Daarvoor is het belangrijk dat je weet hoe je iets doet, en waarom. Dat is de basis waarop je verder zelf kunt ontwikkelen. En dat leer je niet uit een YouTube tutorial. De cursus portretfotografie laat ik zoveel mogelijk aansluiten op jouw specifieke behoefte en wensen.

In mijn studio aan huis beschik ik over een professionele studioflitsers van Elinchrom. Op deze manier kan ik zowel de beginnende als meer ervaren fotograaf laten zien wat er mogelijk is in een studio. Beginners laat ik graag de basis zien en kan ik aankoopadviezen geven over wat handig is om mee te beginnen. Voor de meer ervaren fotograaf heb ik mogelijkheden om met rook en color gels te leren werken. Heb je zelf al een model en flitsers en wil je graag hulp tijdens een fotoshoot (op locatie) om er meer uit te halen, dan kan dat natuurlijk ook. Er is veel mogelijk waarbij ik zoveel mogelijk probeer aan te sluiten op jouw specifieke behoefte en wensen.

Wat heb je nodig?

Je hebt een camera nodig, je gaat namelijk zelf aan het werk. Tegen een meerprijs regel ik een ervaren model voor je. Zij leert je vanuit een modellenperspectief hoe je een model aanstuurt. Een eigen model meenemen kan ook, kies in dat geval een ervaren model waar je al mee hebt gewerkt. Onervaren modellen vragen een hoop aandacht en aansturing, wat ten koste gaat van jou als fotograaf. Verder heb ik beschikking over professionele studioflitsers van Elinchrom, continulampen van Nanlite en kunnen we spelen met gekleurd licht en rook. Heb je zelf al een model en flitsers en wil je graag hulp tijdens een fotoshoot (op locatie)? Ook dat kan, tijdens een telefonische intake maken we samen een plan dat aansluit op jouw specifieke behoefte en wensen.

Fotograaf Den Helder fotostudio voor zwangerschapsshoot naakt fotoshoot en boudoirfotoshoot

Portretfotografie en nabewerking

Wil je meer weten over portretfotografie en nabewerking? Combineer deze workshop met een cursus Lightroom en/of Photoshop. Zo leer je in 1 dag mooie portretten maken, slim selecteren, bewerken en afleveren. In de ochtend ga je aan de slag in de studio, de middag staat in het teken van nabewerking. Of je nu beginner bent in Lightroom of wilt leren hoe je je eigen presets bouwt, ook de nabewerking sluit aan op jouw leerbehoefte. Je kunt aan het werk met de foto’s die je ’s ochtends gemaakt hebt in de studio, of wat van je eigen werk meenemen. Bij een fotografie cursus in 1 dag zit een lekkere lunch inbegrepen.

Wil jij professioneel fotograaf worden? De cursus portretfotografie zit boordevol tips en trucs die je op weg helpen in jouw carrière als fotograaf. Deze cursus wordt gegeven door Andries Kooijman, fotograaf bij Anko fotografie in Den Helder.

Aanmelden

Workshop

Welke onderwerpen wil je meer over leren? *
Huidig kennis- en ervaringsniveau *
Wil je aanvullend een model bij boeken? *
Hoe ben je bij mij terecht gekomen?