Cursus Lightroom: Zet de stap naar fotograferen in RAW of ontdek de eindeloze creatieve mogelijkheden

Fotograferen in RAW is voor veel fotografen een grote stap: nu wordt het serieus! Niet alleen meer mooie plaatjes schieten, maar volledige controle over het eindresultaat. In eerste instantie zijn die RAW beelden geen vooruitgang ten opzichte van de JPEG’s die standaard uit je camera komen. Maar als je eenmaal weet hoe je ermee om moet gaan kun je alles naar jouw hand zetten. En dan ga je echt jouw signatuur als fotograaf ontwikkelen. Een leuk, soms frustrerend, maar vooral leerzaam proces waarin ik je graag op weg help.

Lightroom vs. Photoshop

Adobe Lightroom Classic en Camera Raw in Photoshop zijn de meest gebruikte programma’s om foto’s te bewerken. Beiden zijn ontwikkeld door Adobe en ze lijken heel erg op elkaar. Lightroom is echt ontwikkeld voor fotografen. Je kunt er foto’s mee bewerken, maar het biedt ook allerlei functionaliteiten om je foto’s te ordenen en selecteren. Verwerk jij regelmatig grote hoeveelheden foto’s? Dan is Lightroom eigenlijk een onmisbare tool. Photoshop biedt hele andere mogelijkheden als het gaat om geavanceerde nabewerking. Als je wilt weten hoe dat precies zit, kun je de cursus Lightroom combineren met de cursus Photoshop.

Cursus lightroom presets maken

Klant reviews Lightroom cursus

“Andries is een uitstekende docent die helder en rustig uitlegt. Goed voorbereid en stap voor stap heeft hij mij meegenomen in de basisbeginselen tijdens deze cursus Lightroom.” — Henri, Lightroom cursus

“Ik gebruikte al photoshop, maar ik kreeg vaak niet voor elkaar wat ik wilde. Dankzij Andries snap ik de basis nu veel beter. Ik ging met heel veel tips en ideeën naar huis na deze cursus Photoshop!” — Peter, Photoshop cursus

Fotografie Lightroom cursus Den Helder Noord Holland

Dit leer je in de cursus Lightroom

Tijdens een telefonische intake bepalen we wat je precies gaat leren in deze cursus. Is Lightroom en fotograferen in RAW nog helemaal nieuw voor jou? Dan beginnen we bij het begin, zoals foto’s importeren, je bibliotheek gebruiken en basis verwerking van je RAW beelden. Ben je al wat verder, dan duiken we in de geavanceerdere technieken zodat je nog meer controle krijgt over het eindresultaat. Denk aan het maken van HDR-beelden of panorama’s, portretten retoucheren of spelen met color toning.

Lightroom en Photoshop

Wat doe je in Lightroom en wanneer schakel je over naar Photoshop? Als dat een vraag is die jou bezighoudt, kun je de Lightroom cursus combineren met de cursus Photoshop. In één dag ontwikkel je een logische workflow en leer je, afhankelijk van jouw behoeften, de belangrijkste tools gebruiken. Je zult ervaren dat er een hele wereld aan mogelijkheden bijkomt. Een foto van dag omzetten naar een nachtsetting? Geen probleem! Geavanceerde huidbewerking of je producten nóg meer laten knallen? Deze cursus sluit aan op wat jij nodig hebt om verder te komen als fotograaf.

Basis Lightroom

 • Importeren van foto’s

 • Gebruik van de bibliotheek en overzicht houden

 • Efficiënte workflow: mogelijkheden om snel je beste foto’s te kunnen selecteren en filteren

 • Verwerken van je raw foto’s: belichting, contrast, verzadiging, scherpte, etc.

 • Werken met presets voor een snellere en constante workflow

 • Al jouw vragen die je vooraf en tijdens de workshop hebt

Geavanceerde Lightroom technieken

 • Curves en color toning
 • Retoucheren van portretten
 • Geavanceerd zwart-wit
 • HDR en panorama’s

 • Gebruik van maskers en krachtige Machine Learning mogelijkheden
 • Adobe creative cloud en lightroom mobile

Privé op maat

299
 • 3 uur durend
 • Volledige aandacht voor jou
 • Programma op maat
 • Op afspraak ingepland

Wat heb je nodig?

Om alles uit de cursus Lightroom te halen, neem je een laptop of macbook mee. Zo kun je de theorie direct zelf toepassen in de praktijk. Heb je geen laptop of macbook? Je krijgt rustig de tijd om aantekeningen te maken zodat je er vervolgens thuis zelf mee aan de slag kunt.

Zorg dat je vóór de workshop Lightroom Classic installeert op je laptop/pc/mac. Je hebt minimaal Lightroom 6 of hoger nodig. Afhankelijk van de versie kan het zijn dat enkele functies niet beschikbaar zijn, maar de belangrijkste functies zijn in elk geval aanwezig. Ben je nog niet in het bezit van Lightroom Classic en ga je voor het eerst de stap zetten naar fotograferen in RAW? Adobe biedt een 7 dagen gratis proefversie aan, inclusief volledige functionaliteit. Twijfel je of je Lightroom wilt gaan gebruiken? Installeer de proefversie van Lightroom Classic en ontdek het tijdens de workshop! Meer informatie via de site van Adobe.

Aanmelden

Workshop

Welke onderwerpen wil je meer over leren? *
Huidig kennis- en ervaringsniveau *
Wil je aanvullend een model bij boeken? *
Hoe ben je bij mij terecht gekomen?