Cursus Lightroom en fotobewerking

Fotograferen in RAW of foto’s bewerken in lightroom! Je hebt er misschien al eens over gelezen of misschien ben je er al eens voorzichtig mee begonnen. Er gaat een wereld voor je open als fotograaf. Misschien herken je het wel. Je begon met het fotograferen in jpeg. Er kwamen altijd best aardige beelden uit je camera. Enthousiast als je bent ben je overgeschakeld op de RAW stand, want je wilt meer! Plotseling komen er alleen maar fletse, licht onscherpe en onverzadigde beelden uit je camera. Op het eerste oog geen echte vooruitgang t.o.v. je oude jpeg’s. Totdat je ontdekt wat je allemaal kan in je post-processing (raw bewerking). In deze cursus Lightroom komt het allemaal uitgebreid aan bod.

Adobe lightroom

De meest gebruikte programma’s om raw te bewerken (raw converter) zijn Adobe Lightroom en Camera Raw in Photoshop. In de basis kunnen ze beiden hetzelfde, waarbij lightroom naast pure raw verwerking nog veel meer mogelijkheden biedt. Zoals een bibliotheek functionaliteit om al je foto’s netjes te ordenen. Het helpt je als fotograaf ook bij een optimale workflow van importeren en selecteren tot exporteren van je bewerkte foto’s. Ook het printen, maken van slideshows en nog heel veel meer behoren tot de mogelijkheden. Voor mensen die regelmatig fotograferen en grote hoeveelheden foto’s hebben is Lightroom eigenlijk een onmisbare tool.

Workshop foto's bewerken cursus Lightroom in Den Helder Schagen Heerhugowaard Alkmaar
Lightroom workshop cursus nabewerken Den Helder

Privé op maat

De cursus Lightroom wordt als privé workshop aangeboden. Deze geef ik vanuit huis op groot een groot scherm. Als docent ben ik uiteraard op de hoogste van de laatste ontwikkelingen op Lightroom gebied. De onderwerpen die o.a. behandeld (kunnen) worden vind je ook hieronder terug. Misschien heb je een aantal hele specifieke vragen of geef je de voorkeur aan een workshop op maat. Als docent ben ik zeer flexibel en stem de inhoud af op jouw behoeftes. Afhankelijk van je kennis gaan we globaal of dieper op bepaalde onderwerpen in. Zonder een uitputtende lijst te willen geven, kunnen we aandacht besteden aan de volgende onderwerpen tijdens de workshops.

Basis Lightroom

 • Importeren van foto’s

 • Gebruik van de bibliotheek en overzicht houden

 • Efficiënte workflow: mogelijkheden om snel je beste foto’s te kunnen selecteren en filteren

 • Verwerken van je raw foto’s: belichting, contrast, verzadiging, scherpte, etc.

 • Werken met presets voor een snellere en constante workflow

 • Al jouw vragen die je vooraf en tijdens de workshop hebt

Geavanceerde technieken

Naast de uitgebreide basis mogelijkheden, biedt lightroom ook diverse geavanceerde technieken. Om zo nog meer controle te krijgen over het eindresultaat. Afhankelijk van je instapniveau kunnen 1 of meerdere van deze onderwerpen behandeld worden.

 • Curves en color toning
 • Retoucheren van portretten
 • Geavanceerd zwart-wit
 • HDR en panorama’s

 • Lokale aanpassingen (gradueel, radiaal en penseel, select subject/sky)
 • Adobe creative cloud en lightroom mobile

Privé op maat

299
 • 3 uur durend
 • Volledige aandacht voor jou
 • Programma op maat
 • Op afspraak ingepland

Wat heb je nodig?

Voor de cursus Lightroom mag je een laptop of macbook meenemen, maar de workshop kan ook prima gevolgd worden zonder. Je krijgt rustig de tijd om aantekeningen te maken als je niet mee kan doen. Zorg dat je voor de workshop op de laptop/pc/mac Lightroom hebt geïnstalleerd. De workshop is te volgen met versie 6 of hoger van Lightroom. Afhankelijk van je versie kan het wel zijn dat 1 of meerdere onderdelen niet beschikbaar zijn in jouw versie. Dit geldt voor mensen die nog geen gebruik maken van Lightroom CC. De belangrijkste functies zijn wel aanwezig vanaf versie 6. Ben je nog niet in bezit van Lightroom? Geen probleem, want Adobe biedt een 7 dagen gratis proefversie aan, inclusief volledige functionaliteit. Twijfel je nog of je Lightroom wilt gaan gebruiken? Installeer dan de proefversie voor de workshop. Meer informatie via de site van Adobe.

Aanmelden

Workshop

Welke workshop heeft je interesse? *
Huidig kennis- en ervaringsniveau *
Wil je aanvullend een model bij boeken? *
Hoe ben je bij mij terecht gekomen?