Cursus Lightroom en fotobewerking

Fotograferen in RAW of foto’s bewerken in lightroom! Je hebt er misschien al eens over gelezen of misschien ben je er al eens voorzichtig mee begonnen. Er gaat een wereld voor je open als fotograaf. Misschien herken je het wel. Je begon met het fotograferen in jpeg. Er kwamen altijd best aardige beelden uit je camera. Enthousiast als je bent ben je overgeschakeld op de RAW stand, want je wilt meer! Plotseling komen er alleen maar fletse, licht onscherpe en onverzadigde beelden uit je camera. Op het eerste oog geen echte vooruitgang t.o.v. je oude jpeg’s. Totdat je ontdekt wat je allemaal kan in je post-processing (raw bewerking). In deze cursus Lightroom komt het allemaal uitgebreid aan bod.

Privé op maat

175
 • 3 uur durend
 • Volledige aandacht voor jou
 • Programma op maat
 • Op afspraak ingepland

Adobe lightroom

De meest gebruikte programma’s om raw te bewerken (raw converter) zijn Adobe Lightroom en Camera Raw in Photoshop. In de basis kunnen ze beiden hetzelfde, waarbij lightroom naast pure raw verwerking nog veel meer mogelijkheden biedt. Zoals een bibliotheek functionaliteit om al je foto’s netjes te ordenen. Het helpt je als fotograaf ook bij een optimale workflow van importeren en selecteren tot exporteren van je bewerkte foto’s. Ook het printen, maken van slideshows en nog heel veel meer behoren tot de mogelijkheden. Voor mensen die regelmatig fotograferen en grote hoeveelheden foto’s hebben is Lightroom eigenlijk een onmisbare tool.

Workshop foto's bewerken cursus Lightroom in Den Helder Schagen Heerhugowaard Alkmaar
Lightroom workshop cursus nabewerken Den Helder

Privé op maat of in groepsverband

De cursus Lightroom wordt in 2 varianten aangeboden. In de vorm van een groepsworkshop van een dag (10:00-16:30) of persoonlijk bij jou thuis op privé basis. De geplande groepsworkshops kan je hieronder vinden. De onderwerpen die o.a. behandeld worden vind je ook hieronder terug. Misschien heb je een aantal hele specifieke vragen of geef je de voorkeur aan een 1-op-1 workshop. Voor de mensen die mensen bied ik ondersteuning op locatie. Ik kom bij je thuis om te zorgen dat de mysteries van Lightroom worden opgehelderd. Afhankelijk van je kennis gaan we globaal of dieper op bepaalde onderwerpen in. Zonder een uitputtende lijst te willen geven, gaan we aandacht besteden aan de volgende onderwerpen tijdens de workshops.

Basis Lightroom

 • Importeren van foto’s

 • Gebruik van de bibliotheek en overzicht houden

 • Efficiënte workflow: mogelijkheden om snel je beste foto’s te kunnen selecteren en filteren

 • Verwerken van je raw foto’s: belichting, contrast, verzadiging, scherpte, etc.

 • Werken met presets voor een snellere en constante workflow

 • Al jouw vragen die je vooraf en tijdens de workshop hebt

Geavanceerde technieken

Naast de uitgebreide basis mogelijkheden, biedt lightroom ook diverse geavanceerde technieken. Om zo nog meer controle te krijgen over het eindresultaat. Tijdens de groepsworkshops zullen deze globaal behandeld worden.

 • Curves en color toning
 • Geavanceerd zwart-wit
 • HDR en panorama’s

 • Lokale aanpassingen (gradueel, radiaal en penseel)

 • Adobe creative cloud en lightroom mobile

Geplande workshops

De eerst volgende workshop staat gepland op: Zondag 12 maart 2017 in Den Helder. De kosten hiervoor bedragen 95 euro en zijn inclusief lunch en koffie/thee en fris. Je kunt je aanmelden via het formulier onderaan de pagina. Meer informatie over de trainer en overig workshops vind je op deze pagina.

Niveau: beginners tot gevorderd
Locatie: Studio 62 in Den Helder
Tijdsduur: 10:00-16:30
Meenemen: Pen, papier, indien beschikbaar eigen laptop of macbook (geen vereiste)

Wat heb je nodig?

Voor de cursus Lightroom in groepsverband is een laptop of macbook gewenst. De workshop kan eventueel ook gevolgd worden zonder. In dat geval kan je meekijken bij iemand anders tijdens de oefeningen. Bij voorkeur heb je wel een laptop mee om het maximale uit de workshop te halen. Mocht je er niet zelf één hebben, probeer dan in je omgeving te kijken of je er misschien één kunt lenen. Lenen tijdens de workshop is helaas niet mogelijk. Tijdens een privé workshop maken we gebruik van de desktop of laptop die je thuis hebt staan. Daarnaast neem ik mijn eigen laptop mee voor de uitleg.

Zorg dat je voor de workshop op de laptop/pc/mac Lightroom hebt geïnstalleerd. De workshop is te volgen met versie 5 of hoger van Lightroom. Afhankelijk van je versie kan het wel zijn dat 1 of meerdere onderdelen niet beschikbaar zijn in jouw versie. Dit geldt voor mensen die nog geen gebruik maken van Lightroom CC. De belangrijkste functies zijn wel aanwezig vanaf versie 5. Ben je nog niet in bezit van Lightroom? Geen probleem, want Adobe biedt een 7 dagen gratis proefversie aan, inclusief volledige functionaliteit. Twijfel je nog of je Lightroom wilt gaan gebruiken? Installeer dan de proefversie voor de workshop. Meer informatie via de site van Adobe.

Aanmelden

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Ik heb interesse in cursus:

  Samenstelling cursus
  Privé basisGroepsvorm

  Voorkeursdatum

  Mijn niveau omschrijf ik als:

  Vragen en opmerkingen