Boudoir fotoshoot tips: Help ik voel mij onzeker over mijn lijf

Het is volkomen normaal om je onzeker te voelen, vooral wanneer je overweegt om jezelf op zo’n intieme manier vast te laten leggen als bij een boudoir of nude art fotoshoot. Voor vrouwen die zich onzeker voelen vanwege veranderingen in hun lichaam, zoals tijdens of na de zwangerschap of door gewichtstoename, zijn hier enkele adviezen:

8 Tips als je onzeker voelt voor een boudoir fotoshoot

1. Het doel is zelfliefde en acceptatie

Een boudoir fotoshoot is niet alleen bedoeld om je ‘op je best’ vast te leggen, maar ook om jezelf te vieren zoals je op dit moment bent. Het gaat over zelfacceptatie en het leren waarderen van je lichaam, ongeacht de vorm of grootte.

2. Kies de juiste boudoir fotograaf

Zoek een fotograaf die ervaring heeft met verschillende lichaamstypes en die je kan helpen je op je gemak te voelen. De juiste fotograaf zal de schoonheid in elke vrouw kunnen zien en vastleggen, ongeacht haar vorm of maat. Als fotograaf heb ik al deze ervaring in ruime mate en weet ook voor jou poses te bedenken die je er prachtig en sensueel uit laten zien op de boudoir foto’s.

Onzeker voor een boudoir fotoshoot. Lees hier 8 tips ter voorbereiding.

Deze vriendelijke jonge vrouw had een laag zelfbeeld door veelvuldig gepest te zijn in haar jeugd

Hoe bereid je jezelf voor op een boudoir fotoshoot als je onzeker bent

Deze moeder voelde zich onzeker na haar zwangerschap, 12 jaar na de bevalling.

3. Communicatie is de sleutel

Praat vooraf met je fotograaf over je zorgen. Ze kunnen je helpen met poses die je het meest flatteren en waardoor je je comfortabel voelt. Mijn jarenlange ervaring met coachen en poseren gaan al deze onzekerheden voor je oplossen.

4. Kies kleding waarin je je goed voelt

Kies outfits die je zelfvertrouwen geven. Als er bepaalde delen van je lichaam zijn waar je je meer zorgen over maakt, kies dan kleding die die gebieden bedekt of benadrukt op een manier waarop jij je prettig voelt.

5. Overweeg professionele styling

Overweeg om je haar en make-up professioneel te laten doen. Dit kan niet alleen bijdragen aan je zelfvertrouwen, maar je ook helpen je extra speciaal te voelen op de dag van de shoot. Dit is de reden waarom er standaard een visagiste en haarstyliste is inbegrepen bij een boudoir fotoshoot.

Onzeker door pesten. Een boudoir fotoshoot voor meer zelfvertrouwen

Nare ervaring in relaties hadden impact op haar zelfvertrouwen.

6. Zie het als een reis

Zelfacceptatie is een reis. Een boudoir fotoshoot kan een stap in die reis zijn. Je hoeft niet te wachten tot je je ‘perfect’ voelt; de schoonheid zit in de imperfecties en de verhalen die je lichaam vertelt.

7. Onthoud dat je niet alleen bent

Veel vrouwen voelen zich onzeker voor hun boudoir fotoshoot, maar zijn achteraf blij dat ze het hebben gedaan. Velen vinden het een bevrijdende en zelfs transformatieve ervaring. Je zag al een paar vrouwen en hun verhaal in deze blog. Meer mooie voorbeelden zie je op de before-after pagina of lees je terug op mijn boudoir pagina en de reviews over mijn op google maps.

8. Je hoeft niets te bewijzen

Je doet deze boudoir fotoshoot voor jezelf, niet voor iemand anders. Het is een kans om jezelf te zien door een liefdevollere, meer accepterende lens.

Onzeker over je gewicht tijdens een boudoir fotoshoot. Hoeft niet dankzij deze tips.

Deze stralende jonge vrouw voelde zich onzeker over haar gewicht

Bonus tip:

Voor elke vrouw die overweegt een boudoir fotoshoot te doen maar zich onzeker voelt, is het belangrijkste om te onthouden dat je mooi bent zoals je bent. Elk lichaam heeft zijn eigen unieke schoonheid, en een boudoir fotoshoot kan een prachtige manier zijn om die schoonheid te vieren.