Cursus fotografie en basis cameratechniek

Ken je dat moment. Je hebt net een nieuwe camera gekocht en je raakt overvallen door alle mogelijkheden. Misschien heb je al een tijdje een camera, maar die blijft maar op de automatische stand staan. Je ziet iedere dag prachtige foto’s voorbij komen en het begint te kriebelen, dat wil ik ook! Maar hoe kom ik daar? In de basis cursus fotografie ga jij leren hoe jij ook creatief met je camera aan de gang kunt. Ingewikkelde techniek slaan we over en je gaat leren dat fotograferen gewoon heel leuk en simpel kan zijn. Zo wordt de camera je vriend die je begrijpt en ga je samen creatieve foto’s maken.

Andries Kooijman Fotograaf in Den Helder - Julianadorp - Amsterdam en omstreken

Camera gaan begrijpen

Voor alle mensen die hun camera beter willen leren begrijpen en de basis beginselen van de fotografie willen leren bied ik een speciale begeleiding. We gaan samen op een begrijpbare manier de theoretische basisbeginselen doornemen. Waarbij we gelijk de slag maken naar de praktijk. Uiteindelijk geloof ik dat je alleen dingen leert door het te gaan doen.

Inhoud cursus

Hoe werkt een camera? Wat zijn sluitertijden, diafragma en iso waardes en welke invloed hebben ze op een foto? Hoe krijg je een achtergrond zo mooi onscherp? Hoe krijg ik alles scherp in beeld? Hoe maak ik een goede compositie? Allemaal vragen die behandeld worden tijdens deze cursus fotografie. Met als doel om al die ingewikkelde termen een stuk eenvoudiger te maken. Het resultaat is bewuste en creatieve keuzes maken en daardoor betere foto’s!

Privé cursus

Theorie in praktijk

299
  • 3 uur durend
  • Persoonlijke aandacht
  • Mix van theorie en praktijk
  • Al jouw vragen beantwoord

Intensief en praktisch

Als we aan de slag gaan, dan belooft het een intensieve cursus te worden. Ik geloof niet in lange theoretische lessen. Theorie is je basis om te leren begrijpen waarom je iets doet. Het echte leren doe je vooral door het doen. Bereid je dus voor op een sessie waarbij theorie en praktijk elkaar voortdurend afwisselen. Ga ik te snel of begrijp je het nog niet helemaal. Dan leg ik het uiteraard zo vaak als nodig is uit aan je. Net zolang totdat je het gevoel hebt dat je het begrijpt. Je krijgt sowieso een compact naslagwerk cadeau waarin alle basis nog eens duidelijk staat uitgelegd.

Professionele studio fotoshoot Den Helder Schagen Heerhugowaard Alkmaar

Wat heb je nodig?

In principe kan iedereen met een compact of spiegelreflex camera de cursus fotografie volgen. Bij voorkeur kan je ook de sluitertijd (S of Tv stand) en diafragma (A of Av stand) instellen. Dan kan je ook daadwerkelijk de theorie in praktijk brengen. Heb je nog niet zo’n camera en twijfel je over de aanschaf? Dan kan deze cursus je ook ondersteunen in het maken van zo’n keuze. Indien gewenst kan je een Nikon D90 spiegelreflex camera lenen tijdens de cursus fotografie.

Cursus Lightroom

De cursus fotografie is ook heel goed te combineren met de cursus lightroom. Zo leer je niet alleen fotograferen, maar ook hoe je al die foto’s slim kunt selecteren en bewerken als je thuiskomt met je camera. In de ochtend gaan we dan aan de slag met de camera en in de middag ga je leren hoe Lightroom jouw grote hulp kan zijn als fotograaf.

Cursus lightroom presets maken

Aanmelden

Workshop

Welke workshop heeft je interesse? *
Huidig kennis- en ervaringsniveau *
Wil je aanvullend een model bij boeken? *
Hoe ben je bij mij terecht gekomen?