Fotografie cursus voor beginners – leer je camera begrijpen in 1 dag

Hoe word je fotograaf? Misschien heb je net een nieuwe camera gekocht en ben je een beetje overvallen door alle mogelijkheden. Of heb je al een tijdje een mooie camera, maar haal je daar nog niet alles uit. Je ziet iedere dag prachtige foto’s voorbij komen en het begint te kriebelen. Dat wil jij ook! En dat lukt niet als je blijft fotograferen op de automatische stand. In de fotografie cursus voor beginners leer je hoe jij creatief met je camera aan de slag kunt. Ingewikkelde techniek slaan we over en je leert dat fotograferen gewoon heel leuk en simpel kan zijn. Zo wordt de camera je vriend die je begrijpt en ga je samen creatieve foto’s maken.

Andries Kooijman Fotograaf in Den Helder - Julianadorp - Amsterdam en omstreken

“NA 1 OCHTEND MET ANDRIES WAREN AL MIJN VRAGEN BEANTWOORD EN SNAP IK MIJN CAMERA ZOVEEL BETER. DAT WAS NIET GELUKT TIJDENS EEN ANDERE CURSUS FOTOGRAFIE VAN 6 AVONDEN. GEWELDIG DUS!!” — INGE, HOBBY FOTOGRAAF

Fotografie cursus in 1 dag

De fotografie cursus voor beginners duurt 3 uur en vindt plaats in Den Helder. We beginnen met een stukje theorie: Hoe denkt de camera? Wat zijn de belangrijkste knopjes om de camera aan te sturen? Daarna gaan we op pad in Den Helder om die kennis toe te passen. Als ervaren docent vind ik het belangrijk dat je niet alleen leert hoe je iets doet, maar vooral waaróm je iets doet. En dat leer je door te doen. Zo kun je straks in iedere situatie mooie foto’s maken. En dat na een fotografie cursus in 1 dag!

Dit leer je in de fotografie cursus voor beginners

Hoe werkt een camera? Wat zijn sluitertijden, diafragma en iso-waardes en welke invloed hebben ze op een foto? Hoe krijg je een achtergrond mooi onscherp? Hoe krijg ik juist alles scherp in beeld? Hoe maak ik een goede compositie? Al deze vragen komen aan bod in de fotografie cursus voor beginners. Deze termen klinken best ingewikkeld, maar dat valt best mee. Met een heldere uitleg, goede voorbeelden én door het zelf te ervaren weet jij straks precies hoe jouw camera denkt. Daardoor maak je bewuste creatieve keuzes en word jij een betere fotograaf!

Privé cursus

Theorie in praktijk

299
  • 3 uur durend
  • Persoonlijke aandacht
  • Mix van theorie en praktijk
  • Al jouw vragen beantwoord

Intensief en praktisch

Ik ben niet alleen een vakidioot als het gaat om fotografie, ik geef ook al meer dan 20 jaar les. In Aikido, een Japanse verdedigingskunst en als hbo-docent bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Als we aan de slag gaan, belooft het een intensieve cursus te worden. Ik geloof niet in lange theoretische lessen, het echte leren doe je vooral door te doen. Dat betekent dat je na de uitleg telkens zelf aan het werk mag. Kom je er toch nog niet helemaal uit? Ik leg het zo vaak uit als nodig is, totdat jij het gevoel hebt dat je het begrijpt. Daarnaast krijg je sowieso een compact naslagwerk cadeau waarin je de basis nog eens terug kunt lezen.

Professionele studio fotoshoot Den Helder Schagen Heerhugowaard Alkmaar

Wat klanten schrijven

“Andries is een uitstekende docent die helder en rustig uitlegt. Goed voorbereid en stap voor stap heeft hij mij meegenomen in de basisbeginselen tijdens deze cursus Lightroom.” — Henri

“Een goed verzorgde cursus op maat! Of je nou beginner of professioneel bent! Andries kan het goed en rustig tot in de details uitleggen, zowel technisch als in jip en janneke taal! Prettig persoon om van te leren!” — Mauro

Wat heb je nodig?

Iedereen met een compact camera, spiegelreflex of spiegelloze camera kan de fotografie cursus voor beginners volgen. Het helpt als je ook de sluitertijd (S of Tv-stand) en het diafragma (A of Av) kunt instellen. Dan kun je ook echt de theorie toetsen in de praktijk. Heb je zelf nog niet zo’n camera en twijfel je over de aanschaf? Je kunt kosteloos een Nikon D90 spiegelreflex camera lenen tijdens deze cursus voor beginners. De kennis die je opdoet tijdens deze cursus kan je ook helpen om je eigen camera aan te schaffen.

Fotograferen in RAW

Wil jij de overstap maken naar fotograferen in RAW en zelf jouw beelden leren bewerken? De fotografie cursus voor beginners is heel goed te combineren met de cursus Lightroom. Zo leer je niet alleen fotograferen, maar ook hoe je al die foto’s slim kunt selecteren en bewerken als je thuiskomt. In de ochtend ga je dan aan slag met de camera en in de middag leer je hoe Lightroom jouw grote hulp kan zijn als fotograaf. Je kunt dan aan het werk met de foto’s die je ’s ochtends gemaakt hebt in Den Helder of wat van je eigen werk meenemen.

Cursus lightroom presets maken

Wil jij alles uit jouw camera halen? De fotografie cursus voor beginners is een mooi startpunt voor jouw carrière als (hobby)fotograaf. Deze cursus wordt gegeven door Andries Kooijman, fotograaf bij Anko fotografie in Den Helder.

Aanmelden

Workshop

Welke onderwerpen wil je meer over leren? *
Huidig kennis- en ervaringsniveau *
Wil je aanvullend een model bij boeken? *
Hoe ben je bij mij terecht gekomen?