Basis fotografie en cameratechniek

Ken je dat moment. Je hebt net een nieuwe camera gekocht en je raakt overvallen door alle mogelijkheden. Misschien heb je al een tijdje een camera, maar die blijft maar op de automatische stand staan. Je ziet iedere dag prachtige foto’s voorbij komen en het begint te kriebelen, dat wil ik ook! Maar hoe kom ik daar?

Instap

150
  • 3 uur durend
  • Persoonlijke aandacht
  • Mix van theorie en praktijk
  • Al jouw vragen beantwoord

Camera gaan begrijpen

Voor alle mensen die hun camera beter willen leren begrijpen en de basis beginselen van de fotografie willen leren bied ik een speciale begeleiding. We gaan samen op een begrijpbare manier de theoretische basisbeginselen doornemen. Waarbij we gelijk de slag maken naar de praktijk. Uiteindelijk geloof ik dat je alleen dingen leert door het te gaan doen.

Behandelen basistheorie

Hoe werkt een camera? Wat zijn sluitertijden, diafragma en iso waardes en welke invloed hebben ze op een foto? Hoe krijg je een achtergrond zo mooi onscherp? Hoe krijg ik alles scherp in beeld? Hoe maak ik een goede compositie? Allemaal vragen die behandeld worden. Met als doel om al die ingewikkelde termen een stuk eenvoudiger te maken. Het resultaat is bewustere keuzes maken en betere foto’s!

Intensief

Als we aan de slag gaan, dan belooft het een intensieve sessie te worden. Ik geloof niet in lange theoretische lessen. Theorie is je basis om te leren begrijpen waarom je iets doet. Het echte leren doe je vooral door het doen. Bereid je dus voor op een sessie waarbij theorie en praktijk elkaar voortdurend afwisselen. Ga ik te snel of begrijp je het nog niet helemaal. Dan leg ik het uiteraard zo vaak als nodig is uit aan je. Net zolang totdat je het gevoel hebt dat je het begrijpt. Je krijgt sowieso een compact naslagwerk cadeau waarin alle basis nog eens duidelijk staat uitgelegd.

Wat heb je nodig?

In principe kan iedereen met een compact of spiegelreflex camera de workshop volgen. Bij voorkeur kan je ook de sluitertijd (S of Tv stand) en diafragma (A of Av stand) instellen. Dan kan je ook daadwerkelijk de theorie in praktijk brengen. Heb je nog niet zo’n camera en twijfel je over de aanschaf? Dan kan deze workshop je ook ondersteunen in het maken van zo’n keuze. Indien gewenst kan je een Nikon D90 spiegelreflex camera te leen krijgen tijdens de workshop.

Aanmelden

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Ik heb interesse in workshop:

Samenstelling workshop
Privé basisGroepsvorm

Voorkeursdatum

Mijn niveau omschrijf ik als:

Vragen en opmerkingen