Fotograaf Andries Kooijman

Op deze pagina wil ik mij even in het kort voorstellen. Ik ben Andries Kooijman, 38 jaar oud en ben al mijn hele leve woonachtig in Den Helder. Dat ik graag achter de camera sta, zal voor niemand een verassing zijn. Mijn grootste liefde ligt bij boudoir fotografie. Boudoir gaat voor mij over het empoweren van vrouwen. Het is echt magisch om te zien hoe ik mijn klanten kan helpen in het vergroten van hun zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld. De waardering die je terugkrijgt, is voor mijn gevoel onbetaalbaar. Sinds een aantal jaar sta ik ook zelf bij collega fotografen voor de camera. Zo krijg ik niet alleen mooie foto’s van mijzelf, maar het helpt mij nog beter te verplaatsen in hoe spannend het voor jou is voor de camera.

Naast mijn fotografie ben ik ook HBO docent op Inholland. Ik geef daar les aan studenten van de opleiding Business IT & Management. Een mooi beroep waar ik veel van mijn passie voor ICT en doceren in kwijt kan. Net als dat ik het beste in mensen naar boven probeer te halen in de fotografie, probeer ik dat ook bij mijn studenten. Om ze zo voor te bereiden op een mooie carrière.

Mijn passie voor fotografie en lesgeven combineer ik heel graag in fotografie cursussen. Zo help ik professionele en hobby fotografen verder ontwikkelen in de wereld van fotografie. Als ervaren docent geniet ik van het leerproces van een ander en het moment als ‘lampjes gaan branden’.

Boudoir fotograaf Andries Kooijman uit Den Helder

Fotograaf Andries Kooijman in Den Helder; Foto Joke Kleijer

Aikido Shihonage door Andries Kooijman yondan Aikikai

Aikido leraar

Naast fotograaf ben ik ook nog rijkserkend leraar Aikido. Aikido is een Japanse verdedigingskunst. In Aikido leer je omgaan met de kracht van de tegenstander. De nadruk ligt op een goede houding en correcte technieken en niet zo zeer op fysieke kracht. Aikido leert je zelfverdediging en helpt je zelfvertrouwen vergroten. Misschien nog belangrijker is wat je er aan hebt in het dagelijks leven. Door Aikido leer je beter omgaan met druk in brede zin en word je stressbestendiger. Je ervaart hoe je op harmonieuze wijze conflicten kunt oplossen en wat je eigen houding daarin voor rol speelt. Het is een Japanse krijgskunst die zoveel meer is dan alleen zelfverdediging. Nieuwsgierig geworden? Doe dan vooral een gratis proefles mee. Ik geef les bij Dun Hong in Den Helder. Meer informatie hierover is te vinden op mijn Aikido website: www.aikikaidenhelder.nl