>Fotoshoot boeken
Fotoshoot boeken 2017-11-03T13:51:50+00:00

Fotoshoot boeken

Heb je interesse in het boeken van een fotoshoot? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op per e-mail. Het invullen van dit formulier verplicht je tot niks. We spreken alle details met elkaar door. Als je nog steeds interesse hebt, dan maken we een afspraak.

Lees vooral hieronder de FAQ nog even rustig door. Zo weet je precies wat je kunt verwachten tijdens en na de fotoshoot.

Aanvraagformulier

Op al onze diensten en producten zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Adres + huisnummer (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Geboortedaum (verplicht)

Mobiele nummer (verplicht)

E-mail (verplicht)

Soort fotoshoot

Voorkeursdatum 1
Geef een datum van voorkeur op voor een afspraak

Voorkeursdatum 2
Hier kun je een tweede voorkeursdatum aangeven voor een afspraak

Vragen en opmerkingen

Algemene voorwaarden
Ik verklaar bij deze kennis te hebben genomen van de algemene voorwaarden.

FAQ

Hoe zit het met mijn privacy? 2017-02-22T16:08:03+00:00

Het auteursrecht geeft mij als fotograaf het recht om de foto’s te gebruiken voor commerciële uitingen. Ik ben en blijf te allen tijde eigenaar van een foto. De foto valt standaard onder de wet op auteursrecht.

Ondanks dat het een recht is, zal ik daar niet altijd gebruik van maken. Uiteraard heb ik als fotograaf de privacy van mijn klanten hoog in het vaandel staan. Heb je bijvoorbeeld sensuele foto’s laten maken voor je geliefde, dan wil je dat misschien liever niet op internet. Dat begrijp ik natuurlijk heel goed. Geef dat dan voor de fotoshoot aan. Dit soort wensen worden altijd gerespecteerd!

Wat houdt het auteursrecht in? 2017-02-22T16:32:03+00:00

Het auteursrecht houdt in dat ik als fotograaf altijd eigenaar blijf van een foto. Als klant krijg je een exemplaar hiervan voor uitsluitend persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan om de foto’s te bewerken of andere manier aan te passen. Het is daarnaast niet toegestaan om de foto’s voor commerciële doeleinden te gebruiken. Ook het laten afdrukken op posters, magazines of kranten is niet toegestaan zonder schriftelijk toestemming van de fotograaf. Het insturen van de foto’s voor wedstrijden is tevens niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Als fotograaf behoud ik het recht om de foto’s te gebruiken voor commerciële uitingen. Zoals bijvoorbeeld op mijn website, facebook of andere (gedrukte) media. Wil je dit liever niet om een bepaalde reden, geef dit dan van te voren aan.

Wanneer is een visagist aanbevolen? 2017-02-22T15:57:38+00:00

In verreweg de meeste gevallen is aanbevolen om de visagie bij te boeken. De visagie voor een fotoshoot is uitgebreider dan de gemiddelde make-up voor een avond stappen. De visagist weet ook hoe de make-up het beste uitkomt bij gebruik van flitslicht. Goede visagie zorgt uiteindelijk voor een beter eindresultaat.

Meer informatie over de werkwijze van de visagist vind je op de pagina: visagie.

Mag ik de foto’s ook bewerken of aanpassen? 2017-02-22T15:54:45+00:00

Nee, het is in geen enkel geval toegestaan de foto’s zelf te bewerken. Dit betekent dat je geen filters er overheen mag plaatsen of de foto’s mag bijsnijden.

Als fotograaf verbind ik mijn naam aan een foto. Ik lever een product van hoge kwaliteit waar ik persoonlijk ook achter sta. Filters leveren vaak een verslechtering van de kwaliteit op. De gemiddelde kijker weet vervolgens niet dat er een filter is gebruikt en rekent mij als fotograaf er op af.

Daarnaast rust er auteursrecht op de foto’s. Net als artiesten en kunstenaars worden ook fotografen wettelijk beschermd.

Kan ik ook de onbewerkte foto’s ontvangen? 2017-02-22T15:52:31+00:00

Nee, ik lever geen onbewerkte foto’s af. Als fotograaf wil ik graag een goed eindproduct afleveren. De foto in camera is nog niet af. Door hem in mijn eigen stijl na te bewerken wordt de foto ook zoals ik hem bedoeld heb.

Daarnaast fotografeer in zogenaamde raw-formaat. Dat is een digitaal negatief wat nabewerking vereist, voordat het geschikt is voor gebruik op bijvoorbeeld het internet. Het nabewerken vereist specifieke kennis en software die ik als fotograaf bezit.

 

In welk formaat ontvang ik de foto’s? 2017-02-22T15:49:04+00:00

De foto’s worden in hd+ kwaliteit geleverd. De langste zijde is 2048 pixels. Daarnaast zijn de foto’s geoptimaliseerd voor gebruik op social media. De resolutie en verscherping zijn optimaal voor het gebruik op sociale media als instagram en facebook. Dit levert een zo min mogelijk kwaliteitsverlies op bij het plaatsen. Hou er  rekening mee dat de kwaliteit altijd achteruit gaat bij plaatsing. Dit heeft te maken met de compressie die toegepast wordt door dit soort platformen, om de foto’s zo klein mogelijk te houden. 

Met of zonder logo? 2017-02-22T15:45:26+00:00

De foto’s worden standaard met een klein logo geleverd. De prijzen getoond op de website zijn inclusief een logo op de digitale bestanden. Alle bestelde afdrukken worden standaard geleverd zonder logo. Wil je de digitale foto’s toch liever zonder logo ontvangen? Dan kan dat tegen een meerprijs van 20% bovenop het geboekte pakket.

Hoe lang duurt het voordat ik de foto’s ontvang? 2017-02-22T16:11:59+00:00

Het meeste werk voor mij als fotograaf zit hem vaak na de fotoshoot. Het uitzoeken van de beste foto’s en deze vervolgens nabewerken kost meestal meer tijd dan de fotoshoot zelf. Je wilt natuurlijk alleen de beste foto’s ontvangen en daar neem ik dan ook graag de tijd voor.

De selectie van beste foto’s om uit te kiezen ontvang je binnen een paar dagen na de fotoshoot. De definitieve en bewerkte foto’s ontvang je maximaal 3 weken na het doorgeven van je keuze. In een hoop gevallen ontvang je ze al eerder. Dat hangt in belangrijke mate af van de drukte die periode.

Heeft de opdracht toch spoed? Dan is dit mogelijk tegen een meerprijs. Vermeld bij de boeking hoe snel je de foto’s wilt ontvangen. Dan neem ik contact met je op voor de mogelijkheden.

Hoe worden de foto’s geleverd? 2017-02-22T15:35:31+00:00

De foto’s worden standaard geleverd in een digitaal formaat (2048 pixels langste zijde). Na de fotoshoot ontvang je een overzicht van de beste foto’s. Daar mag je jouw favoriete foto’s uit selecteren. Ieder geboekt pakket heeft al een bepaald aantal foto’s inbegrepen. Wil je meer foto’s bewerkt worden dan is dat uiteraard ook mogelijk tegen de geldende meerprijs.

Na het doorgeven van je selectie worden de foto’s volledig nabewerkt. Uiteindelijke ontvang je een persoonlijke link waarmee de foto’s te downloaden zijn. Daarnaast wordt er ook voor iedere klant een persoonlijke pagina met wachtwoord aangemaakt. Vanaf deze pagina kan je diverse afdrukken, vergrotingen en luxe wanddecoraties van hoge kwaliteit bestellen.

Kan ik ook een newborn shoot boeken? 2017-02-22T16:10:47+00:00

Ik doe persoonlijk geen newborn fotografie. Dit is een hele specifieke vorm van fotografie waar ik niet in ben gespecialiseerd. De veiligheid van een jonge baby is van groot belang. Zorg daarom dat je een ervaren newborn fotograaf uitzoekt.

Waar worden de foto’s gemaakt? 2017-02-22T15:24:52+00:00

Als fotograaf ben ik voornamelijk actief of locatie. Den Helder biedt een aantal mooie buitenlocaties voor een prachtige fotoshoot. Denk bijvoorbeeld aan het bos, duinen en park. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om de foto’s bij jou thuis te laten maken. Bijvoorbeeld een zwangerschapsshoot op de babykamer of een glamour fotoshoot op jouw slaapkamer. 

In overleg kan er ook fotoshoot in een studio geboekt worden. Indien gewenst kunnen er ook foto’s gemaakt worden op een locatie buiten Den Helder. Houd in dat geval rekening met aanvullende reiskosten.

 
Voor welke dagen kan ik een afspraak maken? 2017-02-22T16:10:01+00:00

Ik fotografeer naast mijn fulltime baan. Standaard maak ik daarom in het weekend en om de week op vrijdagen. Op doordeweekse dagen wordt alleen in speciale gevallen en in overleg een uitzondering gemaakt.

Op het boekingsformulier kan je één of twee voorkeursdagen opgeven. Ik zal proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Houd er rekening mee dat het maken van een afspraak op hele kort termijn niet altijd mogelijk is. Het is dus verstandig om op tijd een afspraak te maken. 

Wat kost een fotoshoot? 2017-11-16T16:36:35+00:00

De prijs hangt af van de soort fotoshoot. Als fotograaf bied ik verschillende diensten aan op gebied van fotografie. Een overzicht kan je vinden op de pagina met prijzen. Hier kan je vervolgens kiezen wat voor soort fotoshoot je wilt en bekijken wat dit kost.